Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΓΚΑΛΟΠ. Έλληνες οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης!...

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν, ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης.
 Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10), όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν τα Νέα: Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου (56,4% του φτωχού πληθυσμού). Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων). Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει, ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες. Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν, ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.
 Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν, ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή. Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία. Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου