Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Οι εργασιακοί παράδεισοι του 2015....ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

Πρόκειται για εταιρείες όπου κάθε εργαζόμενος θα ονειρευόταν να βρει μια θέση… Ο λόγος για 50 κολοσσούς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους και απασχολούν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι, αφού απολαμβάνουν σειρά προνομίων, όπως υψηλές αμοιβές και πολλά ακόμη.
Google Τα πρωτεία για το 2015 καταλαμβάνει ο κολοσσός Google, ο οποίος από την 8η θέση εκτινάχθηκε στην 1ηΤον κατάλογο με τους εργασιακούς παραδείσους που απασχολούν άνω των 1.000 υπαλλήλους τον κατήρτισε η μεγάλη εταιρεία εύρεσης εργασίας Glassdoor, και αφορά τους καλύτερους χώρους εργασίας για το 2015. Τα πρωτεία τα καταλαμβάνει η Google, η οποία από την 8η θέση πέρυσι εκτινάχθηκε φέτος στην 1η. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση της Apple, καθώς αναρριχήθηκε στο Νο 22 της λίστας από το Νο 35 όπου βρισκόταν το 2014. Αντίθετα, το Facebook από την 5η θέση έπεσε στη 13η.
 Μεγάλη έκπληξη είναι και το Twitter, το οποίο ενώ πέρυσι ήταν στη 2η θέση φέτος δεν μπήκε καν στην 50άδα. Το τοπ 10 των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον είναι: 1. Google 2. Bain & Company 3. Nestle Purina 4. F5 Networks 5. BCG 6. Chevron 7. H-E-B 8. In-N-out Burger 9. McKinsey & Company 10. Mayo Clinic.
 Στη διαμόρφωση της κατάταξης συμβάλλουν καταλυτικά οι απόψεις των ίδιων των εργαζομένων, καθώς μπορούν να ψηφίζουν διατηρώντας την ανωνυμία τους και να αξιολογούν τις εταιρείες αναλόγως με τις παροχές που απολαμβάνουν, το περιβάλλον, τις αμοιβές, τα μπόνους και τις προοπτικές εξέλιξής τους.
 Δείτε αναλυτικά τη χρυσή 50άδα: Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η Google δικαιολογημένα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις κορυφαίες θέσεις του εν λόγω καταλόγου, καθώς στους υπαλλήλους της παρέχονται μεταξύ άλλων 128.000 δολάρια (μέσος μισθός), δωρεάν φαγητό, παιδικές χαρές για τα παιδιά τους, ακόμη και… μεταθανάτιο πακέτο απολαβών, που προβλέπει καταβολή του 50% του μισθού των αποθανόντων τέως εργαζομένων επί 10 χρόνια στην οικογένειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου