Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...Δώρο Χριστουγέννων 2014: πότε θα το πάρουν 120.000 άνεργοι, προυποθέσεις ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!....

Πότε θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων για το 2014 οι 120.000 επιδοτούμενοι άνεργοι που το δικαιούνται; Στις 19 Δεκεμβρίου περίπου 120.000 επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν στους λογαριασμούς τους το Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ του 2014. Να επισημανθεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας απο τον Οργανισμό δεν λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων 2014 του ΟΑΕΔ.
 Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων 2014 ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Το δώρο Χριστουγέννων 2014 θα δοθεί απο τον Οργανισμό στους δικαιούχους στις 19/12 ημέρα Παρασκευή Έτσι και φέτος θα καταβληθεί το δώρο
 Χριστουγέννων για το 2014 από τον ΟΑΕΔ. Το Δώρο Χριστουγέννων 2014 δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων 2014 του ΟΑΕΔ:
 Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό (8 εβδομάδες πριν το τοκετό και 9 μετά τον τοκετό). Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις τη σπουδαστική άδεια. Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό. Σε περίπτωση ασθένειας αφαιρούνται μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον Ασφαλιστικό Φορέα, δεν αφαιρούνται τα τριήμερα.
 Παράδειγμα:
 Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό του Ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60. Δεν υπολογίζονται για δώρο Χριστουγέννων 2014: Οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας. Τέλος δεν υπολογίζονται οι μέρες απεργίας στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου