Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Η σέξι Σύρια που μάχεται κατά των τζιχαντιστών από τα social media

Αίσθηση στο Διαδίκτυο προκαλεί η 27χρονη συριακής καταγωγής καλλονή Maram Susli που ζει στην Αυστραλία δίνοντας μέσω των κοινωνικών δικτύων την μάχη της κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Το κανάλι της στο YouTube έχει περισσότερες από 2,5 εκατ. προβολές και στα βίντεο που πολύ συχνά «ανεβάζει», εκφράζει την αγωνία και τη θλίψη της για την χώρα στην οποία γεννήθηκε. Ορισμένα από τα βίντεο της έχουν τίτλο όπως:
 " Αν η Συρία αφοπλιστεί από τα χημικά της όπλα έχουμε χάσει τον πόλεμο" και " Ο Μύθος ότι ο Άσαντ υποστηρίζει την Αλ-Κάιντα". Η νεαρή blogger γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1987 και μετακόμισε με τους γονείς της στην Αυστραλία όταν ήταν ακόμη παιδί. Η νεαρή ακτιβίστρια λέει πως δεν αντέχει να βλέπει την πατρίδα της να καταστρέφεται για αυτό και επιτίθεται συχνά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους Σύρους αντάρτες, το Ισλαμικό Κράτος αλλά και τις ΗΠΑ. "Οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν.
 Είναι καθήκον μου να λέω την αλήθεια και τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία", λέει η καλλονή, η οποία, ωστόσο, εκτός από χιλιάδες πιστούς υποστηρικτές, έχει καταφέρει να κάνει και πολλούς εχθρούς οι οποίοι υποστηρίζουν πως η 27χρονη εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να κερδίσει φήμη και αναγνώριση. Η Susli πιστεύει ότι πολλοί δεν την παίρνουν στα σοβαρά μόνο και μόνο επειδή αυτή είναι μια γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου