Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Διευκρινίσεις του Δήμου Πειραιά για τους πλημμυροπαθείς!...

Διευκρινίσεις του Δήμου Πειραιά για τους πλημμυροπαθείςΣτην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για όσους έχουν υποστεί ζημιά στην κύρια κατοικία τους, προκειμένου να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με ποσό των 586,94 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών διαβίωσης ανά νοικοκυριό. Συγκεκριμένα απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 1. Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες.
 2. Βεβαίωση Πυροσβεστικής ή έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός. Επίσης, σε ό, τι αφορά στην οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσυσκευής (το ύψος ενίσχυσης κυμαίνεται από 1.174,00 ευρώ μέχρι 5.869,00 ευρώ) τα κριτήρια είναι τα εξής: α) αριθμός μελών οικογένειας, β) βαθμός ζημιών (Α, Β, Γ, κατηγορία ζημιών) με βάση την αυτοψία ή την καταγραφή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τα συνεργεία του δήμου, γ) το μέγεθος της κατοικίας. Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη. Στην περίπτωση όμως της ενοικιαζόμενης ή παραχωρημένης κατοικίας, το 25% της αποζημίωσης που αφορά στην επισκευή της κατοικίας αποδίδεται στον μισθωτή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την επισκευή της κατοικίας. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες είναι η εξής:
 1. Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στον δήμο.
 2. Εξέταση των αιτημάτων από την τριμελή επιτροπή που συγκροτεί ο δήμος.
 3. Υποβολή αιτήσεων για τις παραπάνω περιπτώσεις στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην Διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 19 (3ος όροφος), τηλέφωνο επικοινωνίας 2131601802, μέχρι την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 (8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου