Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ!...Οι φρουτοχυμοί αυξάνουν την αρτηριακή πίεση!

1F3C1F732768C66C7DEBA04B7154318C.jpgΟι άνθρωποι που πίνουν τακτικά φρουτοχυμούς έχουν σημαντικά υψηλότερη αρτηριακή πίεση, σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν να πίνουν χυμούς φρούτων όχι σε καθημερινή βάση. Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Swinburne της Αυστραλίας, ένα ποτήρι χυμό φρούτων την ημέρα οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερη κεντρική αρτηριακή πίεση, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων όπως η καρδιακή προσβολή ή η στηθάγχη. Η κεντρική αρτηριακή πίεση μετριέται στην αορτή, τη μεγάλη αρτηρία της καρδιάς απ’ όπου το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα διοχετεύεται σε όλο το υπόλοιπο σώμα. Όπως ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης, Dr Matthew Pase, τα ευρήματά τους είναι σημαντικά «ακριβώς γιατί υπάρχει μια γενικότερη πεποίθηση ότι οι φρουτοχυμοί είναι υγιεινοί».
 «Παρότι μπορεί να περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες, οι χυμοί των φρούτων περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και ελάχιστες φυτικές ίνες» εξήγησε ο ίδιος στη Daily Express και συνέχισε: «Επομένως, η τακτική κατανάλωση φρουτοχυμών μπορεί να συμβάλλει στην υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης –χαρακτηριστικό των δυτικών πληθυσμών- επιτείνοντας τον επιπολασμό της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση)
 και των καρδιαγγειακών νοσημάτων». Οι έτοιμοι χυμοί έχουν κατηγορηθεί για τη συμβολή τους στην αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη στη Μ. Βρετανία, καθώς μια μερίδα 250ml περιέχει 115 θερμίδες, το αντίστοιχο επτά κουταλιών του γλυκού ζάχαρη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης να μην ξεπερνά τα έξι κουταλάκια του γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου