Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΙΝΗΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!

Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απόφαση που μπλοκάρει τα κινητά όταν κλαπούν κάνοντάς τα ουσιαστικά άχρηστα στον κλέφτη Πλέον οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να μπλοκάρουν το κινητό ώστε να μην μπορεί να δεχθεί άλλη κάρτα SIM. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να ακολουθήσει μια διαδικασία.
 Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ: Σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι.,
 ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής. Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής. Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση. Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου.
 Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου