Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς στο Κοινοβούλιο του Καναδά!

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) μέσα και έξω από το κοινοβούλιο της Οτάβα στον Καναδά. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας οπλισμένος άνδρας με καραμπίνα άνοιξε πυρ και τραυματίσε έναν στρατιώτη στο μνημείο ηρώων που υπάρχει έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το κοινοβούλιο.
 Την ίδια ώρα αστυνομικοί μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου άνοιξαν πυρ κατά ενός άνδρα, ο οποίος κατά πληροφορίες έπεσε νεκρός έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν αυτός ήταν ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά του στρατιώτη. Λίγο πριν τις 19:00 το Associated Press μετέδωσε πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά σε εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο Κοινοβούλιο.
 Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο για πολλούς ενόπλους που μετείχαν στις επιθέσεις γεγονός που έχει σημάνει ύψιστο συναγερμό στις καναδικές αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει την είσοδο σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια. Την Τρίτη η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε ότι αυξάνει το επίπεδο συναγερμού μετά την αυξημένη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου από εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η αλ Κάιντα
. «Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ενδείξεις ότι ένα άτομο ή μια ομάδα στον Καναδά ή στο εξωτερικό έχουν την πρόθεση και την δυνατότητα να διαπράξουν μια τρομοκρατική πράξη» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου