Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΧΩΡΟΣ. Αυτη η σελιδα ισως σε βοηθησει...

Αγαπητοι φιλοι του ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ. Οι συντελεστες του μπλογκ αισθανθηκαν την αναγκη να δημιουργησουν μια σελιδα που να εξυπηρετει αμεσα ολους τους επισκεπτες και αναγνωστες με εναν τροπο τετοιον ωστε καθε επαφη να εχει ουσια και αξια.
 Ποιο γενικα Εδω θα μπορειτε να ανταλλασετε αποψεις και σχολια. Μπορειτε να κανετε ερωτησεις σχετικες με προβληματα που αφορουν γενικα πραγματα.
 Μπορειτε να γραψετε τις αποψεις σας τις αμφιβολιες η τις τοποθετησεις σας αλλα παντα με μετρο και σεβασμο. Πολλοι απο εμας εχουμε καποια ερωτηματα, θελουμε να αναφερουμε κατι, να μαθουμε κατι, να απαντησουμε.
Πιστευουμε πως αυτη η σελιδα θα εχει ανταποκριση. Το μονο που χρειαζετε ειναι να φτειαξετε ενα email. Με φιλικους χαιρετισμους ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ.

27 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλημερα φιλε Γιωργο να περνας καλα και να προσεχεις στους δρομους υπαρχει περιπτωση τον αλλο μηνα να ανεβω να σε δω!

      Διαγραφή
  2. καλημερα σας φιλοι του αμανπιαρε βροχες ηρθαν και καλο χειμωνα μολις βρεθουνε νεα και αποριες θα σας ενοχλεισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Βετα ευχαριστουμε που συμμετεχεις οτι θελεις μπορεις να ρωτας! Οι ασθενειες γιατρευονται με προληψη! Καλη σου ημερα κι ας βρεχει!

      Διαγραφή
  3. Καλη σας ημερα και επο εμενα κι επειδη ειμαι βιαστικος ευχομαι να εχουμε ενα καλο Σαββατοκυριακο. Θα μιλησουμε αργοτερα με θεματα που μας απασχολουν. ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρων! Εδω ειμαι Καλλιμαχε! ειχαμε τρεξιματα Με ρωτουν τωρα που χειμωνιαζει τι θα κανουν με την γριπη. Η προληψη ειναι πολυ καλυτερη απο την εκτελεση. Πρεπει να φυλαγομαστε με σωστα ρουχα και το πρωι ενα σωστο βοτανο με μελι λεμονι στο τσαι θα μας δειξει την διαφορα και θα μας οφελεισει. Πρεπει να προσεχουμε τον εαυτο μας για να εχουμε υγεια τουλαχιστον να βοηθησουμε τον περιγυρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα εδώ ακόμα ούτε σταγόνα εχει να βρέξει απο τον Απρίλιο ,καλημέρααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρουλα καλημερα αυτη την στιγμη εδω δεν βλεπεις απεναντι απο την βροχη. αχαειμωνιασε αποτομα κι αυτο ειναι χειροτερο απ' ολα. Να φορας κοντα καλτσακια μαλλινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλλιμαχε αργησα σημερα γιατι τα ηλικιομενα ατομα τωρα με την αποτομη αλλαγη του καιρου με χρειαστηκαν στο καπι. Τους εδωσα βοτανακια για τον χειμωνα....και τους ενημερωσα οτι φετος θα εχουμε βαρυ χειμωνα και να προσεχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τριτη και Παρασκευη ακολουθω τον συλλογο και δεν θα συμμετεχω το απογευμα στην κουβεντα Σαββατοκυριακα ειμαι ελευθερος για οτι θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Πνίγηκε" η πόλη μας χωρίς καμιά ιδέα προτοιμασίας για την θεομηνεία που έπληξε κυριώς τη Δυτική Αττική την Παρασκευή 24-10-2014.
    Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν σε Πειραιά και δυτικά προάστια, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε χειμάρρους και να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
    Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα σε ολους/ες καλημερα Συμπεθερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τον καλύτερο ακόμα ελεύθερο ε άντε να δούμε καλό απόγευμα Συμπέθερε.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Βέτα το νερο μας ειναι απαραίτητο άλλα οχι τόσο νερό πλημμύρισαν σπίτια και έπαθαν ζημιά , όμορφη ημέρα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα σας φιλοι!. Πολυ βροχη χθες και πολλες ζημιες. Ολη η ημερα πηγε με βροχοπτωσεις. Ελπιζουμε οτι θα ηρεμησει σημερα αλλα οπως και να το κανουμε χειμωνας μπηκε και θα εχουμε φορτιο μπροστα μας! Να περνατε ολοι καλα και οτι νεο πεσει στην αντιληψη μας το μεταφερουμε στο ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ Κυριε Νιωτη ευχαριστουμε για τις ενημερωσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ρόδι και τα οφέλη του

    Σίγουρα είναι μπελάς στο καθάρισμα οπότε πολλοί αρκούνται στο να το σπάνε την Πρωτοχρονιά για γούρι, αλλά το ρόδι προσφέρει πολλά παραπάνω…
    Αντιγηραντικές ιδιότητες

    Η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στο ρόδι το βάζει σε αρκετά υψηλή θέση στα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα των ελεύθερων ριζών. Η δράση των ελεύθερων ριζών, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος και τις συνεπαγόμενες ρυτίδες.

    Προστασία των νεφρών

    Έρευνες έχουν δείξει πως το εκχύλισμα ροδιού δρα προστατευτικά για την υγεία των νεφρών και διορθώνει τη ζημιά που προκαλούν σε αυτά οι επιβλαβείς τοξίνες.
    Προστασία και αναδόμηση του συκωτιού

    Το ρόδι όχι μόνο ενισχύει την υγεία του συκωτιού με τη συνολική προστατευτική του δράση, αλλά ακόμα βοηθά στην αναδόμησή του, εφόσον έχει υποστεί βλάβη.
    Ενίσχυση το ανοσοποιητικού

    Το ρόδι και ο χυμός του περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα θρεπτικά στοιχεία για τη λειτουγρία του ανοσοποιητικού συστήματος και απαραίτητα, ιδιαιτέρως την εποχή του χειμώνα, που ο οργανισμός είναι περισσότερο ευάλωτος σε ασθένειες και ιούς.
    Αντιαλλεργικές ιδιότητες

    Το ρόδι περιέχει σημαντικές ποσότητες σε πολυφαινόλες, οι οποίες περιορίζουν τις βιοχημικές διαδικασίες που είναι συχνά συνδεδεμένες με τις αλλεργίες.
    Προστασία της καρδιάς

    Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως το ρόδι ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέτει τη χοληστερίνη που χρειάζεται και να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται στα αγγεία του οργανισμού, οδηγούν στην καταστροφή των κυττάρων και εν τέλει σε προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς.
    Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου (σε προστάτη, στήθος και δέρμα)

    Έχει παρατηρηθεί πως κομμάτι της δράσης του χυμού και του εκχυλίσματος από ρόδι είναι η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Η κατανάλωση ροδιού έχει ακόμα συνδεθεί με την περιορισμένη εμφάνιση δυο τύπων καρκίνου του δέρματος.
    Προστασία του DNA

    Τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ρόδι δείχνουν να έχουν αλληλεπίδραση και συνεργασία με το γενετικό υλικό του οργανισμού, εν τέλει προστατεύοντάς το.
    Ισορροπεί την αρτηριακή πίεση

    Έρευνες έχουν δείξει πως το εκχύλισμα του ροδιού έχει ιδιότητες εξισορρόπησης της αρτηριακής πίεσης στον οργανισμό, ειδικότερα όταν σχετίζεται με την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων.
    Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
    Το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα,

    βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, μάχεται ενάντια στην εμφάνιση φλεγμονών και δρα υποστηρικτικά σε σωρεία άλλων παραγόντων και διαδικασιών που σχετίζονται με την αποφυγή εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου. Το μεταβολικό σύνδρομο σχετίζεται με την παχυσαρκία και την τάση εμφάνισης διαβήτη.
    Προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση του Alzheimer



    Έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση ροδιών είναι ευεργετική για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, καθώς περιέχει πλήθος φυτοθρεπτικών συστατικών όπως είναι το ελλαγικό οξύ, αλλά και πολυφαινόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδιά τώρα είναι η εποχή με τα ρόδια κάλο είναι να τρώτε ενα ρόδι κάθε ημερα εγώ πάντα τρώω από την ημερα που έρχονται στην λαϊκή μέχρι την τελευταία ημερα που φεύγουν ένα ρόδι την ημερα τον γιατρό τον κάνει πέρα ΦΙΛΕ ΛΟΥΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ,ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΟΣΟΧΗ :Κυκλοφορία Μόνο Με Αλυσίδες!
    Σάββατο, 25 Οκτώβριος
    ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ,ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΟΣΟΧΗ :Κυκλοφορία Μόνο Με Αλυσίδες!


    ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ,
    Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.
    Συγκεκριμένα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι :


    Στο νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
    • στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 26ο χλμ. έως 54ο χλμ.
    • στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο χλμ έως 45ο χλμ.
    • στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου από 27ο χλμ. έως 43ο χλμ.
    Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και στην Εγνατία Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
    Στο νομό Καστοριάς η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
    • στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
    • στην επαρχιακή οδός Καστοριάς –Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ. έως το 40ο χλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλήμερα παιδιά ήρθε χειμώνας χρειαζόμαστε πετρέλαιο λεφτά δεν υπάρχουν τι κάνουμε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Γιώργο, καλή τύχη στην ομάδα μας σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι 3-0 Μιτρογλου _Αφελαι_Κασαμι

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα φιλοι μου. Φευγει το Σαββατοκυριακο και ερχεται η νεα εβδομαδα. Ευχομαι να πανε ολα καλα σε ολους σας. Γιωργο νασαι καλα εσυ και ολοι οι καλοι φιλοι που στηριζετε το ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα καλή και ευλογημένη Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή