Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Λοβέρδος: Σεβασμός στις επετείους για κατάργηση των μέτρων!...

pic-0-norm.jpgΤην άποψη ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξουν έκτροπα διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τις φετινές παρελάσεις. Όπως είπε σε δηλώσεις του, αυτά θα καταργηθούν εάν όλοι συμφωνήσουν να σέβονται τις επετείους. «Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις.
 Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, επίσης, κόμματα και συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας. «Προϋποτίθεται μια συμφωνία ανάμεσα σε όλα τα κόμματα εντός και εκτός της Βουλής, ανάμεσα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους διαμαρτυρόμενους που έχουν συνασπιστεί σε σωματεία, σε όλους οι οποίοι έχουν κάτι να πουν και η Δημοκρατία όχι μόνο το ανέχεται, αλλά το αντέχει και το θέλει. Όλοι αυτοί πρέπει να συμφωνήσουμε να είναι αυτή η τελευταία φορά και να σεβαστούμε ορισμένες στιγμές που κοιτάμε προς τα πίσω με τιμή», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου