Απλή, λιτή και απέριττη, γεμάτη μυρωδιές καλοκαιριού και απίστευτη νοστιμιά, αυτή η σπιτική πίτσα είναι πανεύκολη και θα σας κάνει παρέα όλο το καλοκαίρι.
Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα, κατεψυγμένη
1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 σκελίδες σκόρδου
3κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτά κομμάτια
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2κ.γ. αλάτι κοσέρ
Εκτέλεση
1. Βάλτε ένα ρηχό ταψί στον φούρνο και προθερμάνετέ τον στους 200C. Αφήστε τη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει για μισή ώρα.
2. Βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο και 2κ.σ. ελαιόλαδο στο multi και χτυπήστε τα 3 φορές για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε την υπόλοιπη 1κ.σ. λάδι και χτυπήστε άλλη μια φορά.
3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τρυπήστε την με ένα πιρούνι. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και απλώστε πάνω του προσεκτικά τη ζύμη. Απλώστε πάνω της 2μιση κ.σ. από το μείγμα του βασιλικού. Βάλτε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και το πιπέρι, ομοιόμορφα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια.
4. Ψήστε την πίτσα στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και τα υλικά να πάρουν χρώμα. Πασπαλίστε την με την υπόλοιπη 1μιση κ.σ. μείγμα βασιλικού και με το αλάτι, κόψτε την σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.
1. Βάλτε ένα ρηχό ταψί στον φούρνο και προθερμάνετέ τον στους 200C. Αφήστε τη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει για μισή ώρα.
2. Βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο και 2κ.σ. ελαιόλαδο στο multi και χτυπήστε τα 3 φορές για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε την υπόλοιπη 1κ.σ. λάδι και χτυπήστε άλλη μια φορά.
3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τρυπήστε την με ένα πιρούνι. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και απλώστε πάνω του προσεκτικά τη ζύμη. Απλώστε πάνω της 2μιση κ.σ. από το μείγμα του βασιλικού. Βάλτε από πάνω τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και το πιπέρι, ομοιόμορφα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια.
4. Ψήστε την πίτσα στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και τα υλικά να πάρουν χρώμα. Πασπαλίστε την με την υπόλοιπη 1μιση κ.σ. μείγμα βασιλικού και με το αλάτι, κόψτε την σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου