
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πλεονέκτημα των χορτοφάγων οφείλεται σε διαφορές στις τιμές της χοληστερίνης, της πίεσης και του σωματικού βάρους μεταξύ όσων ακολουθούν μια χορτοφαγική και όσων είναι κρεατοφάγοι. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τη διατροφή τους χορτοφαγική πρέπει να σχεδιάζουν τα γεύματά τους προσεκτικά, ώστε να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μην παρουσιάσουν ανεπάρκεια π.χ., σιδήρου η καλύτερη πηγή του οποίου είναι το κρέας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».
Kαλημερα σε ολουσ/ες
ΑπάντησηΔιαγραφή