Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. Μια μικρη αποψη οταν κοψουμε το τσιγαρο...

Κόβοντας το τσιγάρο … τα καλά νέα αρχίζουν αμέσως
 Η αρτηριακή πίεση , οι καρδιακοί παλμοί και η θερμοκρασία του σώματος επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα.
 Το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα και το οξυγόνο στο αίμα αυξάνεται.
 Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολήs και βελτιώνεται η γεύση και η όσφρηση. Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη και η χωρητικότητα των πνευμόνων μεγαλύτερη.
 Ο πρώην καπνιστής νιώθει μεγαλύτερη ζωντάνια, μπορεί να ανεβαίνει τις σκάλες, να περπατά γρηγορότερα και να γυμνάζεται χωρίς να λαχανιάζει Ο κίνδυνος για την εκδήλωση κακοήθειας, καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνεται στο ελάχιστο.

4 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την μελέτη, μετά το κόψιμο του τσιγάρου κατά μέσο όρο το βάρος αυξάνει κατά 1,1 κιλό τον πρώτο μήνα, 2,3 κιλά στους δύο μήνες, 2,9 κιλά στους τρεις μήνες, 4,2 κιλά στο εξάμηνο και 4,7 κιλά μετά από ένα έτος. Η αύξηση αυτή είναι γενικά μεγαλύτερη από τις συνήθεις εκτιμήσεις και σίγουρα πάνω από τα περίπου 2,3 κιλά που, κατά δήλωσή τους, πολλές γυναίκες είναι πρόθυμες να ανεχθούν προκειμένου να κόψουν το τσιγάρο.

    Δεν παχαίνουν πάντως κατ' ανάγκη όλοι όσοι σταματούν το κάπνισμα, καθώς το 16% (περίπου ένας στους έξι) χάνουν βάρος μετά το κόψιμο του τσιγάρου. Από την άλλη όμως, υπάρχουν εκείνοι που βάζουν πολλά παραπανίσια κιλά, καθώς το 13% «βαραίνει» πάνω από δέκα κιλά μετά από 12 μήνες.

    Η νικοτίνη αναστέλλει την όρεξη και συχνά αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού των τροφών, με συνέπεια να «φρενάρει» το πάχος - με σοβαρό τίμημα όμως για την υγεία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια μέτρια αύξηση του βάρους δεν αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου, αλλά το κάπνισμα σκοτώνει. Το τσιγάρο είναι η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια!!! να ειστε ολοι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ......
    NA EXETE ENA HΡΕΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Μην σπάσεις ποτέ τέσσερα πράγματα στη ζωή σου: την εμπιστοσύνη, τη σχέση, την υπόσχεση και την καρδιά, γιατί όταν σπάσουν, δεν κάνουν θόρυβο αλλά πονάνε περισσότερο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή