Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. Η ΜΕΝΤΑ.....

Η Μέντα ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών η οποία περιλαμβάνει φυτά ποώδη, ετήσια ή πολυετή, φρύγανα, θάμνους και σπανιότερα δένδρα ή αναρριχόμενα.
 Είναι φυτό πολυετές, αυτοφυές στην Ελλάδα που ευδοκιμεί σε θερμά και ξηρά κλίματα καθώς επίσης σε πεδινές περιοχές και σε χωράφια γόνιμα και ποτιστικά. Σήμερα οι χρήσεις της μέντας και του αιθέριου ελαίου, που παράγεται από την επεξεργασία της, είναι πολλές.
 Θεωρείται φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην ποτοποιία, στη ζαχαροπλαστική, στη φαρμακοποιία, στην οδοντοκρεμοποιία ακόμη και στην αρωματοποιία.
 Η ξηρή δρόγη (η φυτική μάζα των φαρμακευτικών φυτών που συγκομίζεται) χρησιμοποιείται ως τσάι, με ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι, το πεπτικό σύστημα και τον πονοκέφαλο.

7 σχόλια:

  1. Η μέντα είναι ένα φυτό το οποίο εάν το πιείτε θα σας δροσίσει και θα ηρεμήσει το στομάχι σας.
    Είναι το βότανο που καθαρίζει τον οργανισμό καθώς βοηθάει στην σωστή πέψη των τροφών και είναι χωνευτική.
    Φυσικά και η μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια σημερα ειναι μια πολυ δυσκολη μερα για την πατριδα μας και για ολους , πρεπη να παμε ολοι στο συνταγμα ,για να μην περασουν τα μετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αποτελεσματα που εχει η τιμωρια στους ανθρωπους και στα ζωα ειναι η αυξηση του φοβου,η οξυνση της πονηριας,ο ελεγχος των επιθυμιων.Η τιμωρια δαμαζει τον ανθρωπο αλλα δεν το κανει καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Δάσκαλε και καλή πορεία ,καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Σταυρουλα και στα αλλα παιδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλησπερα Δασκαλε ψυχη του αμανποιαρεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου φιλε Γιωργο να εισαι καλα και να εχεις καλα ταξιδια!! ημουν στο συνταγμα τωρα ηρθα χαμος απο κοσμο,4 ωρες εκατσα δεν αντεξα φασαριες πολλες και κουκουλοφορει χαλασαν την διαμαρτυρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή