Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ & ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.....Υπερταχεία «μαγνητικής αιώρησης» ετοιμάζουν οι Ιάπωνες

Η "Central Japan Railway Company" αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα πρωτότυπο τρένο που θα συνδέσει τον κεντρικό σταθμό Σιναγκάουα του Τόκιο με τη Ναγκόγια και θα μπορεί να μεταφέρει 1000 επιβάτες σε 16 βαγόνια με ταχύτητα 500 χλμ/ώρα, μειώνοντας έτσι την απόσταση - από 90 λεπτά που είναι σήμερα - σε 40 λεπτά το 2027.
 Η εξωφρενική αυτή ταχύτητα μπορεί να επιτευχθεί με ιδιαίτερα οικολογικό τρόπο, καθώς το "Series Lo" δεν διαθέτει ρόδες και χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να αιωρείται ("maglev" – magnetic levitation) επάνω από τις ράγες, ελαχιστοποιώντας έτσι την τριβή.
 Ήδη έχουν κατασκευαστεί 5 βαγόνια και σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του συστήματος για να αποδειχθεί η ασφαλής εμπορική χρήση του και αν όλα πάνε καλά, η πρώτη επέκταση θα γίνει προς την Osaka μέχρι το 2045 (κόστος 64 δισ. δολάρια).
 Να σημειωθεί ότι παρόμοιο σύστημα "maglev" συνδέει την Σανγκάη με το αεροδρόμιο Πουντόνγκ (απόσταση 32 χλμ) και είναι το ταχύτερο τρένο στον κόσμο με 430 χλμ/ώρα αλλά η Ιαπωνία είναι η πρώτη που δοκιμάζει τέτοια κατασκευή σε μεγάλη απόσταση και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου