
Οι συμμετέχοντες ήταν 67 άνδρες άνω των 55 ετών, που είχαν είτε διαβήτη τύπου 2 είτε περισσότερους από τρεις παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως το κάπνισμα, η υπέρταση, η υψηλή χοληστερίνη, το αυξημένο βάρος ή βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό πρόωρων καρδιακών παθήσεων.
Μετά από δυο εβδομάδες αποχής από το αλκοόλ, οι άνδρες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Εκείνοι της πρώτης έπιναν καθημερινά 88 ml τζιν, της δεύτερης 295 ml κόκκινου κρασιού και της τρίτης 295ml μη αλκοολούχου κόκκινου κρασιού. Μετά τις δυο εβδομάδες κάθε ομάδα άλλαζε ποτό, έως ότου όλοι δοκιμάσουν και τα τρία ποτά επί δυο εβδομάδες.
Πριν από κάθε αλλαγή ποτού οι ερευνητές μετρούσαν την πίεση του αίματος, τους παλμούς και τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου στο αίμα των ανδρών. Διαπίστωσαν μια μικρή μείωση της πίεσης του αίματος μετά την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, ενώ δεν είδαν διαφορά με την κατανάλωση τζιν. Ωστόσο, μετά την κατανάλωση του κρασιού χωρίς αλκοόλ οι τιμές της πίεσης των ανδρών μειώθηκαν σημαντικά: κατά 6mmHg η συστολική πίεση (μεγάλη) πίεση και κατά 2mmHg η διαστολική (μικρή).
Οι άνδρες με υψηλό κίνδυνο για καρδιακή νόσο είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά την κατανάλωση μη αλκοολούχου κόκκινου κρασιού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Heart Association περιοδικό Circulation Research .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο μη-αλκοολούχο κόκκινο κρασί βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοήθησε να μειώσει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση, λένε οι ερευνητές. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα μόριο στο σώμα που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να επιτρέπει περισσότερο αίμα για να φτάσει την καρδιά και τα όργανά σας.
Το κόκκινο κρασί και το μη αλκοολούχο κρασί περιέχει ίσες ποσότητες πολυφαινολών, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την πίεση του αίματος.
Καταναλώνοντας κόκκινο κρασί, οι άνδρες είχαν πολύ μικρή μείωση στην πίεση του αίματος και δεν υπήρχε μεταβολή, ωστόσο, μετά την κατανάλωση μη-αλκοολούχου κόκκινου κρασιού, η αρτηριακή πίεση μειώθηκε κατά περίπου 6mmHg η συστολική και 2 mmHg η διαστολική αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αλκοόλ στο κόκκινο κρασί μειώνει την ικανότητά του να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Αλλά οι πολυφαινόλες εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά την αφαίρεση του αλκοόλ από το κρασί
Γεια σας παιδια !!! σημερα ηρθα απο την πατμο , καλο χειμωνα και απο αυριο θα τα λεμε καθε μερα , να εισται ολοι καλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως ορισες φιλε μου καλε! Καλο βραδυ και αυριο με κατι νεοτερο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα φιλε καλλιμαχε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή