Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΚΟΣΜΟΣ. Στην Αυστραλία ο σκληρότερος νόμος κατά του τσιγάρου! Κατηφοριζει σιγα - σιγα και Ευρωπη...

Τον σκληρότερο αντικαπνιστικό νόμο στον κόσμο θα έχει σύντομα η Αυστραλία. Απορρίπτοντας έφεση που είχαν καταθέσει καπνοβιομηχανίες της χώρας, το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας απαγόρευσε να φαίνονται στα πακέτα οι μάρκες και αντί αυτών να εμφανίζονται σκληρές εικόνες με τις επιβλαβείς για την υγεία συνέπειες του καπνίσματος.
 Οι καπνοβιομηχανίες είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι με τον νόμο αυτό καταστρέφεται το brand name τους. Το δικαστήριο, ωστόσο, απέρριψε το αίτημά τους και έτσι από τον Δεκέμβριο όσοι καπνιστές θα θέλουν να συνεχίσουν την επιβλαβή για την υγεία τους συνήθεια θα πρέπει να αγοράζουν πακέτα με αποκρουστικές φωτογραφίες.
 Μεγάλες καπνοβιομηχανίες, όπως η British American Tobacco, η Philip Morris International, η Imperial Tobacco και η Japan Tobacco International, εκφράζουν ανησυχία ότι αυτή η δικαστική απόφαση θα αποτελέσει παγκόσμιο δικαστικό προηγούμενο με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο. Από την πλευρά τους, οι εισαγγελικές αρχές καλούν το παράδειγμα της Αυστραλίας να ακολουθήσουν και άλλες χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου