Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ. Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας ανθρώπων με δράση σε Ελλάδα και Ιταλία

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας ανθρώπων με δράση σε Ελλάδα και Ιταλία Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ομοεθνείς τους από τη Βουλγαρία στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την επαιτεία.
 Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, ένας 30χρονος και μία 49χρονη και μία 31χρονη, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας περιήλθαν πληροφορίες ότι «κύκλωμα», αποτελούμενο κυρίως από Ρομά υπηκόους Βουλγαρίας, δραστηριοποιείται στην εμπορία ανθρώπων, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση, με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε επαιτεία.
 Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική ομάδα διέθετε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ακολουθούσε συγκεκριμένη «μεθοδολογία» για τον εντοπισμό των υποψηφίων θυμάτων και την περαιτέρω εκμετάλλευση τους.
Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στη Βουλγαρία ομοεθνείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας τους μετέφεραν σε ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία.
 Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός των θυμάτων γινόταν μεταξύ ατόμων που διαβιούσαν σε μοναστήρια, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου