Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.Τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας..

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με δεκάδες ζωές ασθενών να θέτονται σε κίνδυνο εξαιτίας τις έλλειψης προσωπικού που υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια.
 Μεγάλες ελλείψεις  «Στο νοσοκομείο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και κυρίως στα Ιατρικά Τμήματα. Στα νευραλγικά για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. 
Στο τμήμα Μαιευτικής –Γυναικολογικής εργάζονται δυο άτομα και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν την εφημερία. Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον πέντε τμήματα όπως: Ακτινολογικό, Αξονικό, Πνευμονολογικό, Ορθοπεδικό ,Αναισθησιολογικό το οποίο βρίσκεται σε οριακή λειτουργία και υπάρχει πρόβλημα ομαλούς εφημέρευσης ,στο παραϊατρικό προσωπικό , στο τμήμα Βιοπαθολογίας και στα τοπικά Αναισθητικά Εργαστήρια οπού έχουμε και εκεί ελλείψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Αγγουράς θεωρεί ότι η μόνη λύση για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα είναι το κράτος να προβεί σε άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση δεν γίνεται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του νοσοκομείου. Σχεδόν καθόλου προσωπικό Ίδια όμως παραμένει η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας .
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιάννης Αγγελάτος, μιλώντας στη zougla.gr τόνισε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού που ξεπερνάει το 50%. « Στην παθολογική κλινική υπάρχουν 50 κρεβάτια και εργάζονται μόνο δύο νοσηλεύτριες .Ακόμα έχουμε έλλειψη σε τραπεζονοσοκόμες και τραυματιοφορείς.
 Δυστυχώς, έχουμε μεγάλη έλλειψη υλικών στα χειρουργεία και έτσι υπάρχει κίνδυνος για αναβολή τους. Ζητάμε το τμήμα αξονικού τομογράφου να λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο» τόνισε. Στην αναμονή Στον «πάγο» βρίσκεται εδώ και περίπου τρία χρόνια το κτίσιμο του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας, το οποίο θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα υποδομών και χώρου που υφίστανται και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.
 « Είχε έρθει στην Χαλκίδα ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός εξωτερικών κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και μας είχε εγγυηθεί ότι σε 30 μήνες θα λειτουργεί .Αλλά είμαστε ακόμα στο περίμενε. Πρέπει να δημιουργηθεί το νέο νοσοκομείο γιατί υπάρχει κτηριακό πρόβλημα .Το κτήριο αυτό είναι χτισμένο από το 1981» κατέληξε ο κ. Αγγελάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου