Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

YΓΕΙΑ. Ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τα ακριβά φάρμακα

Ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τα ακριβά φάρμακαΟυρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ασθενείς που πάσχουν από ειδικές παθήσεις προσπαθούν να προμηθευτούν σκευάσματα υψηλού κόστους.
 Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταγγέλλουν ότι η προμήθεια δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση απαραίτητων φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς. Η έρευνα αφορά στους ελεγχόμενους φαρμακοποιούς για το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.
 Εν τω μεταξύ, χιλιάδες ασφαλισμένοι εξακολουθούν να πληρώνουν οι ίδιοι τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους, καθώς συνεχίζεται η κινητοποίηση των φαρμακοποιών με αίτημα την εξόφληση των οφειλομένων. Την Τετάρτη πάντως, αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τις οφειλές προς φαρμακοποιούς - προμηθευτές.
Υπενθυμίζεται, ότι οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, όπου έχει αναρτηθεί λίστα, για το ποια φάρμακα χορηγούνται και από ποια φαρμακεία, ενώ από την Τετάρτη μετά τις 12:00 θα είναι εφικτή η παροχή πληροφοριών για τη διάθεση των φαρμάκων και στον τηλεφωνικό αριθμό 184.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου