Σε ελάττωση των νοητικών δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Όπως προέκυψε από τα πειράματα τις επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου στον εγκέφαλο και τις νοητικές επιδόσεις του, μπορούν να αντισταθμίσουν τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , τάισαν δύο ομάδεςαρουραίων, αντί για νερό, με σιρόπι καλαμποκιού που είχε υψηλή ποσότητα φρουκτόζης, η οποία υπάρχει συνήθως σε γλυκά, αναψυκτικά κ.α.
Η μία ομάδα ζώων αανφέρει το newsbomb.gr, τρεφόταν και λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με την μορφή του οξέος DHA και του λιναρόσπορου (ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και προστατεύουν τους νευρώνες από βλάβες), ενώ η άλλη όχι, για την οποία διαπιστώθηκε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και η μνήμη της, μετά τη διατροφή με πολλή φρουκτοζη.
Όπως προέκυψε από τα πειράματα τις επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου στον εγκέφαλο και τις νοητικές επιδόσεις του, μπορούν να αντισταθμίσουν τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , τάισαν δύο ομάδεςαρουραίων, αντί για νερό, με σιρόπι καλαμποκιού που είχε υψηλή ποσότητα φρουκτόζης, η οποία υπάρχει συνήθως σε γλυκά, αναψυκτικά κ.α.
Η μία ομάδα ζώων αανφέρει το newsbomb.gr, τρεφόταν και λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με την μορφή του οξέος DHA και του λιναρόσπορου (ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και προστατεύουν τους νευρώνες από βλάβες), ενώ η άλλη όχι, για την οποία διαπιστώθηκε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και η μνήμη της, μετά τη διατροφή με πολλή φρουκτοζη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου