Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Καλά νέα από τη Φουκουσίμα

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατηρήθηκε αισθητή μείωση της θερμοκρασίας στον χώρο αποθήκευσης των «χρησιμοποιημένων» ράβδων πυρηνικού καυσίμου (spent fuel pool) στον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο2, μετά την έναρξη του συστήματος ψύξης. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι η θερμοκρασία στη δεξαμενή έπεσε στους 38 από τους 70 βαθμούς που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Tepco θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας μέχρι να πέσει η θερμοκρασία σε όλες τις δεξαμενές αποθήκευσης «χρησιμοποιημένων» ράβδων πυρηνικού καυσίμου.
Η πτώση της θερμοκρασίας θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς εκτός από την αποφυγή ενδεχόμενης τήξης των ράβδων, μειώνονται και τα επίπεδα υγρασίας μέσα στις εγκαταστάσεις του κτιρίου που στεγάζει τον πυρηνικό αντιδραστήρα, με αποτέλεσμα την επίτευξη της περαιτέρω παραμονής των εργατών μέσα στον χώρο.
Η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σταδιακά σε λειτουργία παρόμοια συστήματα ψύξης, τα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί στους αντιδραστήρες Νο1, Νο2, Νο3 και Νο4, μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου