Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τι τρώμε;...





  
"Μοσχαρίσια Φιλετάκια με Οξύμελι"







 
Συστατικά

* 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
* ελαιόλαδο
* 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
* 1/2 φλιτζ. Μεταξά
* 1/2 φλιτζ. οξύμελι
* αλάτι
* πιπέρι φρέσκο
* γαρνιτούρα:
* πουρές πατάτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετίνια πάχους σχεδόν ενός εκατοστού και λίγο λιγότερο. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ταυτόχρονα του προσθέτουμε το θυμάρι για να πάρει άρωμα.
Βάζουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι και τα σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σε δυνατή φωτιά θα χρειαστούνε περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
Σβήνουμε με το Μεταξά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα. Μόλις σβήσει η φωτιά προσθέτουμε το οξύμελι και συνεχίζουμε στη φωτιά για ένα λεπτό περίπου ακόμα.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία από πουρέ πατάτας.

Καλή σας όρεξη...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ραβανί

Συστατικά

* 2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
* 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι
* 1 φλυτζ. ζάχαρη
* 1 φλυτζ. βιτάμ
* 5 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
* 2 βανίλιες
* 2 κουτ. γλυκού baking powder
* 1 κουτ. γλυκού σόδα
* Σιρόπι:
* 3 φλυτζ. ζάχαρη
* 3 φλυτζ. νερό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα ανάλογο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, baking powder και βανίλλιες.
Χτυπάμε το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει.
Με ένα σύρμα χειρός δουλεύουμε κρόκους και ζάχαρη καλά και τους προσθέτουμε στο βιτάμ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το αλεύρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1 και ζεσταίνοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε το ραβανί από το φούρνο.
Περιχύνουμε με το σιρόπι.

http://www.clickatlife.gr/syntages



1 σχόλιο: