Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το 55% των Σλοβένων θα κάνει διακοπές στην Κροατία

Το 50% των Σλοβένων δηλώνει ότι θα πάει διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του Σλοβενικού Οργανισμού Τουρισμού (STB), με το 55% των ερωτηθέντων να απαντά ότι προορισμός του θα είναι η Κροατία και το 19% να δηλώνει ότι θα μείνει στη Σλοβενία.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των Σλοβένων, το 66%, αναφέρει ότι θα ξοδέψει για τις θερινές διακοπές περίπου το ίδιο χρηματικό ποσό με πέρυσι.

Το 78% των Σλοβένων τονίζει ότι κύριο κίνητρο για τις διακοπές είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση. Το 56% δηλώνει ότι θα εκμεταλλευτεί τις διακοπές για να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα και το 44% απαντά ότι ενδιαφέρεται για διασκέδαση. Το 14% θα προτιμήσει να χαλαρώσει σε spa και το 11% θα παρακολουθήσει κάποιο αθλητικό γεγονός.
Ο βασικός παράγοντας για την επιλογή προορισμού για τους Σλοβένους τουρίστες είναι το καθαρό και ανέγγιχτο περιβάλλον. Οι ερωτηθέντες τονίζουν ακόμη τη σημασία καταλύματος φιλικού προς το περιβάλλον και της καλής τοπικής κουζίνας.

Το 16% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές το 2011 θα είναι περισσότερων ημερών σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο και το 17% ότι θα έχουν μικρότερη διάρκεια, ενώ το 1/3 των ερωτηθέντων που θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι θα φύγει για χρονική περίοδο 3-13 ημερών.

Το 74% των Σλοβένων θα διοργανώσει μόνο του τις διακοπές και το 24% μέσω τουριστικού πρακτορείου. Το μέσο κόστος κατά άτομο θα είναι 541 ευρώ.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες που δεν θα πάνε διακοπές φέτος, ποσοστό 59%, αναφέρουν ως αιτία την έλλειψη χρημάτων και το 11% απαντά ότι δεν έχει χρόνο. Το 10% απαντά ότι δεν θέλει να πάει διακοπές και το ίδιο ποσοστό απαντά ότι θα μείνει σπίτι λόγω προβλημάτων υγείας.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου