Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σάμος: Κλειστά τα πρατήρια βενζίνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Έκλεισαν τα πρατήρια τους οι βενζινοπώλες της Σάμου καθώς το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα αφού δεν εφάρμοσαν το πλαφόν που όριζε ως τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης το 1,734 ευρώ και πουλούσαν σήμερα με 1,79 μέση τιμή και 1,87 μέγιστη.
Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αλ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η τιμή που ορίστηκε για την Σάμο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς το κέρδος δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές τους δαπάνες.
Η Σάμος είναι μεταξύ των 5 νομών της Ελλάδας όπου επιβλήθηκε για πρώτη φορά από το υπουργείο πλαφόν και στην τιμή της χονδρικής πώλησης στα 1,664 ευρώ
Οι κάτοικοι της Σάμου πάντως αιφνιδιάστηκαν με το κλείσιμο των βενζινάδικων αφού δεν υπήρξε προειδοποίηση για να προμηθευτούν καύσιμα και αν συνεχιστεί θα υπάρξουν προβλήματα.
Παράλληλα, χειρόφρενο τράβηξαν οι οδηγοί λεωφορείων του ΚΤΕΛ αφού δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα του β΄εξαμήνου του 2010 τα οποία βρίσκονται εδώ και ένα μήνα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και δεν μπορούν να σταλούν, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, στους δικαιούχους.
Οι οδηγοί δηλώνουν ανήμποροι να πληρώνουν συνέχεια από την τσέπη τους για καύσιμα και συντηρήσεις των οχημάτων και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους. Οι μαθητές μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία πληρώνοντας το μισό του εισιτηρίου.
Ωστόσο οι γονείς των μεταφερομένων μαθητών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα και θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στο θέμα που έχει προκύψει εν όψει των εξετάσεων.

www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου