Σάββατο 9 Απριλίου 2011

O Παπούλιας και η κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Με μια ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/4) πως δεν θα πραγματοποιηθεί καμία “έκτακτη” συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όπως είχε γίνει γνωστό το πρωί της ίδιας ημέρας. Η συνάντηση αυτή υποτίθεται ότι θα γινόταν με αφορμή τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ, εκεί όπου η κατάσταση δείχνει να δυσκολεύει όλο και πιο πολύ για την κυβέρνηση.

Το κλίμα στο κυβερνών κόμμα φαίνεται πως είναι εξαιρετικά τεταμένο, με τους βουλευτές να εκφράζουν πλέον ανοιχτά τις αντιθέσεις του στα κυβερνητικά σχέδια, ενώ η αντιπαράθεση αυτή κορυφώθηκε την Πέμπτη (7/4) στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε τα πυρά σύσσωμου του κόμματος, κατάσταση για την οποία ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στην κυβέρνηση πλέον έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συναντούν συνεχώς ανταρσίες σε σχέση με την ψήφιση νόμων, αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνούνται πλέον να δώσουν λευκή επιταγή και υποστήριξη στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (7/4) πολλοί βουλευτές διατύπωσαν ειρωνικά την πρόταση να “νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά και η πορνεία, μπας και γεμίσουν τα κρατικά ταμεία”.

Δεδομένης της κατάστασης, το σενάριο του ανασχηματισμού “παίζει” όλο και περισσότερο στο κυβερνητικό επιτελείο, ενώ υπό συζήτηση είναι και το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου