Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...





  "Alfredo με κοτόπουλο"









Παραλλαγή της κλασικής σάλτσας Alfredo, εμπλουτισμένη και πολύ γευστική για ζυμαρικά, πρωτότυπη και διαφορετική. Όταν την έφτιαξα σε ένα pasta party, στην αρχή δεν πολυγέμισε το μάτι στους συνδαιτημόνες και την σνομπάρανε, προς όφελος άλλων πιο εντυπωσιακών εμφανισιακά και πιο σίγουρων γευστικά μακαρονάδων. Μέχρι που τη δοκίμασε ο άντρας μου, για να την τιμήσει τουλάχιστον ένας! Αυτό ήταν! Έγινε η αγαπημένη!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά κατά προτίμηση λαζάνια
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λίγο άσπρο κρασί
μια μικρή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σε μέτρια θερμοκρασία αφήστε το βούτυρο να λιώσει. Όταν αρχίσει το βούτυρο να «τσιτσιρίζει» προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το λίγο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε στη συνέχεια και το σκόρδο. Προσοχή δεν θέλουμε να πάρουν «χρώμα» μόνο να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέστε κρασί, αφήστε για λίγο τη σάλτσα να μαγειρευτεί, κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και κατόπιν την παρμεζάνα. Ξαναβάλτε τη σάλτσα στη φωτιά για να ‘δέσει’. Μόλις δέσει προσθέστε λίγα- λίγα, ανακατεύοντας πολύ καλά, τα ζυμαρικά που έχετε ήδη βράσει.
Σερβίρετέ τα αμέσως πασπαλίζοντάς τα με μαϊντανό.
Tip: - Για να μην έχει γεύση νερόβραστου το κοτόπουλο, εγώ το βράζω μαζί με ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, ένα ολόκηρο καρότο, ένα ολόκληρο κλωνάρι σέλινο, μερικούς κόκκους άσπρου πιπεριού και αλάτι.
- Αν προορίζετε τη συνταγή για τραπέζι, μπορείτε να την ξεκινήσετε νωρίτερα και να τη σταματήσετε στο σημείο που έχουμε προσθέσει και το αλεύρι.Δέκα λεπτά πριν να σερβίρετε το γεύμα στους καλεσμένους σας, βάλτε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και συνεχίστε κανονικά τη συνταγή.
- Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια καπνιστού χοντροκομμένου ζαμπόν, γαρίδες είτε βρασμένες, είτε τηγανισμένες χωρίς αλεύρι φυσικά, κομματάκια οποιουδήποτε ψημένου κρέατος, ακόμα και λαχανικά (μπρόκολο βρασμένο κ.α.).

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ,
    ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ
    ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ!!
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ???? [ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΕΜΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΥΣΙ,ΣΑΛΜΟΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΑΣΕΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή