Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ"








Μία ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση στο σπετζοφάι δίνει το ανάμεικτο λουκάνικο "ΣΤΡΑΚΑ" , από τους Σταγιάτες Πηλίου.

Υλικά
3 θηλιές λουκάνικο χωριάτικο ελαφρώς τηγανισμένο, κομμένο σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1/4 του κιλού πιπεριές πράσινες, ολόκληρες ή κομμένες στα δύο
2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς, πρώτα τις πιπεριές, κατόπιν τις μελιτζάνες και τέλος το λουκάνικο στο ίδιο τηγάνι. Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι- πιπέρι και λίγη ζάχαρη να βράσει για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία τελευταία βράση.



ΚΑΡΥΔΟΚΡΕΜΑ

Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλλια
2 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα σε σκόνη
1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Μία πράσινη φυτική σαντιγύ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ενώνω με τη σειρά όλα τα υλικά, χτυπώντας τα με το μίξερ, τα αδειάζω σε μία φόρμα με σούστα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω την κρέμα.
Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα να βράσει χωρίς να φουσκώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά διαλύω το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη ξεχωριστά, προσθέτοντας λίγο γάλα και τα ρίχνω μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, ανακατεύω κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτω τον κρόκο χτυπημένο και ανακατεύω συνεχόμενα για να ενσωματωθεί.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνω να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Τέλος χτυπώ την πράσινη φυτική σαντιγύ και γαρνίρω την κρέμα.

1 σχόλιο: