Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

"Θα γίνει εμφύλιος στη Λιβύη"

Εμφύλιο πόλεμο βλέπει ο γυιός του Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ Αλ Ισλάμ, σε συνέντευξη του στο Αλ Αραμπίγια, τη στιγμή που ο πατέρας του έχει ανοίξει τις αποθήκες όπλων δίνοντας όπλα σε πολίτες υποστηρικτές του για να σκοτώσουν συμπολίτες τους.
"Χαρωπά πλήθη" στους δρόμους κατά υιό Καντάφι.
Ο Αλ Ισλάμ είπε πως το το λιβυκό έθνος "έχει ανοίξει την πόρτα για όλες τις επιλογές, και τώρα τα σημάδια του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης έχουν αρχίσει".Υποστήριξε παράλληλα πως οι διαδηλωτές χειραγωγούνται από τα ξένα συμφέροντα και πως αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στη χώρα έχει εκτροχιαστεί, με τους μισθοφόρους του Καντάφι να ανοίγουν πυρ εναντίον διαδηλωτών και να πυροβολούν στο ψαχνό οποιονδήποτε δουν στο πέρασμα τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες 10 ημέρες από τα πυρά των μισθοφόρων.
Αποφάσισε να δράσει ο ΟΗΕ
Έστω και με καθυστέρηση, τα Ηνωμένω Έθνη αποφάσισαν το Σάββατο (26/2) να πραγματοποιήσει διάσκεψη προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στον Λίβυο ηγέτη.
Σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει ο ΟΗΕ, η διεθνής κοινότητα θα επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς τη Λιβύη , ενώ το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης εξετάζει κατηγορητήριο προκειμένου να δικαστεί ο Καντάφι για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν απαίτησε μια αποφασιστική δράση για την κρίση στη Λιβύη, η οποία υποστηρίζεται από την Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

www.cosmo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου