Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Τρεις νεκροί την ώρα που αναθεωρείται το Σύνταγμα

Οι συμπλοκές στην Αίγυπτο, πλήττουν πλέον όλη τη χώρα, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε μια όαση, στα νότια της χώρας.
Παράλληλα, έξι άρθρα του αιγυπτιακού Συντάγματος, θα τροποποιηθούν με στόχο τον εκδημοκρατισμό του.
Την Τρίτη (08/02), αστυνομικοί πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ελ Χάργκο, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από το Κάιρο και στη συνέχεια τρεις από του περίπου 100 τραυματίες, υπέκυψαν.
Το πλήθος αντέδρασε πυρπολώντας επτά κυβερνητικά κτήρια, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικά τμήματα, ένα δικαστήριο και την τοπική έδρα του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) του προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ.
Ταυτόχρονα, τεράστιο πλήθος διαδηλωτών παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, την Τετάρτη (09/02), παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση έξι άρθρων του συντάγματος, από την ειδική δικαστική επιτροπή, που σύστησε ο πρόεδρος Μουμπάρακ για να κατευνάσει τους εξεγερμένους.
Μεταξύ των άρθρων που θα τροποποιηθούν είναι τα 76 και 77 προκειμένου να τεθεί χρονικός περιορισμός στην προεδρική θητεία και να διευρυνθεί η βάση όσων μπορούν να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της χώρας.

Οι αλλαγές αυτές είναι δύο από τα κυριότερα αιτήματα των διαδηλωτών.
Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και μπροστά από το κοινοβούλιο και έξω από την έδρα της κυβέρνησης στο Κάιρο, ενώ στο σημείο είχαν παραταχθεί στρατιώτες και θωρακισμένα άρματα, δε σημειώθηκαν ωστόσο επεισόδια.

www.cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΩ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ?
    ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΟΩ.
    ΚΑΛΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΕ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή