Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ιράκ: Διαδήλωσαν για την αγάπη τους προς τη χώρα

Για την αγάπη τους προς την πατρίδα διαδήλωσαν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου εκατοντάδες Ιρακινοί κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και τριαντάφυλλα.
Παράλληλα, με αυτήν την κίνηση οι διαδηλωτές ήθελαν να δείξουν την αντίθεσή τους απέναντι στην απληστία των ηγετών της χώρας.
Ως δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να τα ικανοποιήσουν.
''Έδωσα ήδη εντολή στους υπουργούς του να ενεργήσουν για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων και να απαντήσουν σε όλα τα παράπονα των νεαρών Ιρακινών", είπε χαρακτηριστικά.
"Οι μορφωμένοι νέοι είναι στους δρόμους και τα τούβλα στην κυβέρνηση" και "Μεγαλοκαρχαρίες κοιτάξτε τον πόνο μας", ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση.
Επίσης, η λέξη αίμα αντικαταστάθηκε με την αγάπη στο σύνθημα: "Με το πνεύμα και το αίμα μας θυσιαζόμαστε για το Ιράκ".
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τις ομάδες "Μη σιωπάτε", "Η Βαγδάτη δεν είναι Κανταχάρ" και "Ομάδα της μπλε επανάστασης" οι οποίοι κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην πλατεία Απελευθέρωσης της Βαγδάτης για να διαδηλώσουν ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων.

"Σήμερα δεν είναι μόνο μια ημέρα αγάπης για τους ερωτευμένους είναι επίσης και μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς την Βαγδάτη και να δείξουμε σε όλους ότι επιθυμούμε η πόλη μας να είναι όμορφη", είπαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου