Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Κοντονής: «Να προσέξουν μη γίνουν μόνιμα τα κεκλεισμένων»!

86c2f027e5b546735cd68323ac541edc_LΑυστηρό μήνυμα από τον Σταύρο Κοντονή σε συνέντευξή του για τις άδειες εξέδρες του τελικού: «Να προσέξουν από εδώ και πέρα οι… κύριοι των ομάδων, να μην γίνει αυτή η κατάσταση μόνιμη»…
 Όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής στον ArenaFM 89.4: Αναφορικά με την (18/5) σκληρή ανακοίνωση αλλά και για την στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα: «Δεν είναι θέμα σκληρότητας, είναι θέμα πραγματικότητας. Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση όσο αναφορά θέματα ηθικής τάξης και θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας. Θέλω να τονίσω ότι η χθεσινή μου ανακοίνωση , εκδόθηκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή , αφορά όμως το σύνολο των παθογενειών και όσων επί 1.5 χρόνο υφίστανται». Αναφορικά με το αν δέχεται πιέσεις: «Οι πιέσεις που δέχομαι , είναι αυτές που γνωρίζετε όλοι . Όταν εφαρμόζω τον νόμο και νομίζω ότι τον εφαρμόζω με δικαιοσύνη και ισονομία, δέχομαι πιέσεις γιατί κανένας δεν θέλει να καταλάβει ότι όταν υποπίπτεις σε αδικήματα υπάρχουν οι συνέπειες του νόμου.
Και νομίζουν ότι οι συνέπειες του νόμου είναι μόνο για τους άλλους. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται έναντι όλων. Ούτε εξαιρέσεις κάνουμε ,ούτε διακρίσεις. Ούτε συμπάθειες έχουμε ούτε αντιπάθειες. Νομίζω πάντως ότι έχει γίνει σαφές από την μέχρι τώρα στάση μου, ότι σε πιέσεις δεν ενδίδει αυτή η κυβέρνηση». Για την απάντηση στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού περί… ονομάτων: «Όσοι θέλουν να καταλάβουν , καταλαβαίνουν πολύ καλά. Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι και να πω… στου κουφού την πόρτα, που λέει και η παροιμία. Αυτή η κατηγορία δεν με ενδιαφέρει, μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων που είναι τα 95% που έρχονται στα γήπεδα και θέλουν να βλέπουν έναν αγώνα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα, και δεν θέλουν να ακούν αυτέ στις χυδαιότητες και τα βρομόλογα που πρέπει κάθε Κυριακή να υφίσταται ένας φυσιολογικός άνθρωπος» Αναφορικά με τον Μαρινάκη και το γεγονός ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου:
«Πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς είχε ραντεβού με τον Υπουργό Επικρατείας, τον Νίκο τον Παππά και συζήτησαν θέματα σχετικά με τον Δήμο του Πειραιά. Καμία κουβέντα δεν έκαναν σχετικά με το ποδόσφαιρο και το ραντεβού είχε κλειστεί πολύ πριν τον τελικό του Κυπέλλου». Για τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ: «Κανένας δεν είναι ικανοποιημένος όταν γίνεται ένας τελικός με άδειες κερκίδες. Να προσέξουν από εδώ και πέρα οι… κύριοι των ομάδων, να μην γίνει αυτή η κατάσταση μόνιμη. Να συνετιστούν, να εφαρμόζουν τον νόμο, να διαλύσουν τους οπαδικούς στρατούς που συντηρούν γιατί διαφορετικά ο νόμος θα εφαρμοστεί. Ας το καταλάβουν όλοι τώρα που είναι καλοκαίρι και έχουν περιθώριο και επαναλαμβάνω να φροντίσουν να μη γίνει μόνιμο το θέαμα των άδειων εξέδρων, γιατί μπορεί και να γίνει».
 Για το γεγονός ότι δεν πήγε στον τελικό: «Δεν είχα την πρόθεση να πάω, βρισκόμουν στην Ζάκυνθο, σε μια ωραία εκδήλωση της ομάδας του 2004 και είχε να δω πολύ πιο ευχάριστα πρόσωπα απ’ ότι στον τελικό». Αναφορικά με όσα λέγονται για δική του παρέμβαση στους επόπτες του τελικού: «Καταρχήν εγώ δεν έκανα καμία παρέμβαση, στο θέμα της διαιτησίας. Είχε συμφωνηθεί, με μένα την FIFA και την ΕΠΟ να διαιτητεύσουν ξένοι διαιτητές . Μετά από παράκληση του πρόεδρους της ΕΠΟ ,συναίνεσα να διαιτητεύσει Έλληνας διαιτητής, ο κ. Σιδηρόπουλος με την ομάδα του. Στον πρώτο ορισμό μπήκαν άλλοι. Δεν υπήρχαν οι συνεργάτες του κ. Σιδηρόπουλου και απαίτησα να τηρηθεί η συμφωνία.
 Παρακολούθησα τον αγώνα σε μαγνητοσκόπηση και ο κ. Σιδηρόπουλος είχε μια εξαιρετική διαιτησία. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια». Για το γεγονός ότι εμφανίζεται να διαβάζει οπαδική εφημερίδα της ΑΕΚ: «Η εφημερίδα που διάβαζα είναι η «Εφημερίδα των συντακτών». Αλλά αυτοί που τα βγάζουν αυτά είναι άθλιοι… Πρόκειται περί αθλίων. Πρόκειται περί υποκειμένων. Δεν διάβαζα αθλητική εφημερίδα και μάλιστα οπαδική όπως έγραψαν, δείτε τις φωτογραφίες καλύτερα…» Αναφορικά με τον καινούριο αθλητικό νόμο και το πότε θα βγει: «Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια σωστή δουλειά ,θέλουμε να έχουμε ένα διάλογο με τις αθλητικές ομοσπονδίες. Για τον αθλητισμό νομοθετούμε και θέλουμε να έχουμε την γνώμη τους .Θα προβλεφτούν όλα με πνεύμα δικαιοσύνης και έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας. Να παραμείνουν ζωντανά τα σωματεία, αλλά να μην έχουμε και καταστάσεις τερατογεννήσεως». Σχετικά με την περίπτωση του Άρη: «Όπως είπα, θα προβλεφθούν όλα από τον Νόμο, που δεν ξέρω ακόμη πότε θα τον φέρουμε προς ψήφιση. Προς το παρόν είναι σε διαβούλευση. Θα δούμε και το θέμα του Άρη και όλων των ομάδων. Δεν θέλουμε όμως πλέον τερατογεννέσεις ». Αναφορικά με την υπόθεση του Κυζερίδη: «Φυσικά και γνωρίζω το θέμα και ειλικρινά σας λέω ότι προσπάθησα μέσα από τον προϋπολογισμό που έχω στα χέρια μου , να δώσω μια βοήθεια αλλά ο κωδικός που ήταν σε ενέργεια μέχρι το 2012 έχει καταργηθεί και δεν μπορούσαμε να δώσουμε οικονομική βοήθεια με νόμιμο τρόπο , σε αυτόν τον αθλητή του Άρη, ο οποίος ήταν υπόδειγμα αθλητή αλλά ήταν και εξαίρετος άνθρωπος. Στο μέλλον θα τον βρούμε τον τρόπο να βοηθήσουμε, μακάρι να πάνε όλα καλά, η επιστήμη προχωράει και τίποτα δεν είναι ανίκητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου