Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΟΣΜΟΣ. RT: Η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το Ισλαμικό Χαλιφάτο...

RT: Η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το Ισλαμικό ΧαλιφάτοH Μόσχα έχει υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία, σχετικά με την παράνομη παροχή από την Τουρκία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, στη Συρία. Οι προμήθειες βρίσκονται υπό την εποπτεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, αναφέρει το Russia Today. «Ο κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε μαχητές του ISIL είναι η Τουρκία, η οποία το πράττει μέσω ΜΚΟ. Η όλη διαδικασία επιβλέπεται από τις εθνικές τουρκικές μυστικές υπηρεσίες» σημείωσε ο Τσέρκιν.
 Η μεταφορά «γίνεται ιδίως μέσω οχημάτων, τα οποία περνούν ως μέρος των κομβόι που χρησιμοποιούνται για ανθρωπιστική βοήθεια» αναφέρει. Η σχετική επιστολή της Μόσχας περιλαμβάνει μία λίστα ΜΚΟ -ορισμένες από τις οποίες έχουν ιδρυθεί από Τουρκικά κεφάλαια- οι οποίες έστειλαν στη Συρία κατά τον προηγούμενο χρόνο διαφορετικού τύπου φορτία, συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού εξοπλισμού.
Οι παραδόσεις γίνονται μέσω διαφορετικών σημείων ελέγχου στα Τουρκοσυριακά σύνορα. Τους τελευταίους μήνες οι τρομοκράτες μέσω αυτής της οδού φαίνεται να έχουν παραλάβει αντιαρματικούς πυραύλους TOW, αντιαρματικές ρουκέτες RPG - 7, πυροβόλα άνευ οπισθοδρόμησης M - 60 και χειροβομβίδες, διάφορα πυρομαχικά καθώς και εργαλεία επικοινωνίας. Στο 1,9 εκατ. δολάρια υπολογίζεται το συνολικό κόστος εκρηκτικών υλών που έλαβαν τρομοκρατικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου