Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Απίστευτο φιάσκο στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Οργή Μητσοτάκη και παρασκηνιακή συνάντηση Τζιτζικώστα

Αναστάτωση σε πολλές κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. ενόψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ και καταγράφονται επεισόδια που δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο κόμμα. Αποτέλεσμα της έντασης είναι η κίνηση τριών υποψήφιων προέδρων νομαρχιακών επιτροπών να κινηθούν δικαστικά κατά του κόμματος. Δεν στήθηκαν κάλπες Το αποκορύφωμα όλων ήταν τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο κυριολεκτικά τινάχτηκε στον αέρα και ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεολαίας της Ν.Δ. που δεν στήθηκαν κάλπες και ως εκ τούτου δεν έγιναν ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής της και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.
 Η νομή της εξουσίας και ο έλεγχος των συνέδρων, αλλά και οι παρασκηνιακές μάχες με τις περίφημες «λιστομαχίες» (σ.σ. μάχες για το ποιοι θα μπουν στη λίστα για να εκλεγούν) αποτέλεσε την αιτία της έντασης. Σε ένα χώρο όπως αυτό της ΟΝΝΕΔ που η νέα ηγετική ομάδα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει μεγάλη δύναμη, έγινε κυριολεκτικά χαμός και έως το βράδυ, καθώς δεν τα εύρισκαν οι ομάδες μεταξύ τους, δεν είχαν στηθεί κάλπες, ενώ σιγά-σιγά και έφευγαν οι σύνεδροι και εκλογές δεν έγιναν. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στις δυο τα ξημερώματα της Κυριακής και ανέφερε ότι δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα λόγω τεχνικών προβλημάτων (!!!) και αυτό θα γίνει σήμερα. Έως αργά το βράδυ του Σαββάτου γινόταν διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία και να αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία έπρεπε να τελειώσει, αλλά μερικές ομάδες μετρούσαν ακόμα τα «κουκιά» για τα ονόματα των υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή. Έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 Ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε έξαλλος και η οργή περίσσευε με όσα πληροφορήθηκε ότι έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δώσει και αυτός το παρόν το βράδυ της Παρασκευής στην έναρξη του συνεδρίου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπήρχε η διαρροή ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που θα εκδώσει η ΟΝΝΕΔ. Το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ λειτουργεί αρνητικά και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. που κάνει προσπάθεια να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο η Ν.Δ. αυτές τις περίπου 100 ημέρες της προεδρίας του. Στο στόχαστρο από την ηγετική ομάδα βρίσκεται ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον οποίο και χρεώνουν πολλοί το φιάσκο, καθώς παρασκηνιακά ενεπλάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. Παταγώδης ήταν η αποτυχία του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και για τους εκπροσώπους της γαλάζιας νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ. Λίγο πριν το συνέδριο διαλυθεί, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκαν, προφανώς, για να προσπαθήσουν βρουν ένα μίνιμουμ συμφωνίας που θα τους έβγαζε από το αδιέξοδο.
 Ο ρόλος Παπαμιμίκου Πληροφορίες θέλουν τον άνθρωπο του του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο να είναι ανακατεμένος στο κομφούζιο που προκλήθηκε. Στον γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ χρεώνεται η επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ. Η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν έως πολύ αργά το απόγευμα, την ώρα που η αίθουσα του συνεδρίου θύμιζε έρημο τοπίο, με ελάχιστους παρευρισκόμενους να βρίσκονται εντός, την ώρα που έπαιρναν το λόγο σύνεδροι. Το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν εξαιτίας της κόντρας των ομάδων της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα συμβάντα και ήταν πολύ εκνευριμένος, όπως έγινε γνωστό από τη Συγγρού. Το συνέδριο…έγινε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Περίπου στη 01:30, η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αργά το βράδυ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της γαλάζιας νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου