Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ. Νέα αιματοχυσία στο Ντιγιαρμπακίρ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΕΚΡΗΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - 6 ΝΕΚΡΟΙ

Νέα αιματοχυσία στο ΝτιγιαρμπακίρΈξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στην κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με το όχημα του σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας και πυροδότησε εκρηκτικά. Η έκρηξη έγινε δίπλα σε στάση λεωφορείου και κατά πάσα πιθανότητα έγινε από Κούρδο, καθώς οι επιθέσεις κυρίως σε στρατιωτικούς στόχους είναι συνηθισμένες.
 Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
 Η αιματηρή επίθεση έρχεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή. Οργισμένη δήλωση Ερντογάν από την Ουάσινγκτον Η βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute, στην Ουάσιγκτον. «Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο Θεός στην τρομοκρατία», επισήμανε ο κ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου