Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Τμήμα Δωρεάν Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιάς και Νήσων Απο τον βοτανολο ΝΙΩΤΗ.

Στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων δημιουργεί νέο τμήμα δωρεάν εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών με Χοροδιδασκάλους την Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου κα Γεωργία Παράσχου και την κα Ιωάννα Καιροφύλαξ στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας
«Κύκλος Δράσης_Κερατσίνι – Δραπετσώνα – Πέραμα» επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου στο Κερατσίνι.
 Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών του τόπου μας στηρίζοντας παράλληλα τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και Κορινθίων με μία τσάντα τροφίμων κάθε μήνα. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν Χορούς από τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Κρήτη αλλά και Παραδοσιακούς Χορούς της Μικράς Ασίας.
Τμήμα Δωρεάν Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιάς και ΝήσωνΟ Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε «Με την συμμετοχή τους στο νέο τμήμα Παραδοσιακών Χορών οι μαθητές στηρίζουν εκατοντάδες συνανθρώπων μας που βιώνουν τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης και παράλληλα ενισχύουν και την προσπάθεια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και
Νήσων για διατήρηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα, σε αρχηγούς πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και Φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα γραφεία του Ομίλου μας (Π. Ράλλη 210 & Θησέως 1, 184 54, Περιβολάκι Νίκαιας – Αττική) στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 ή στείλτε μας e-mail: unescop@otenet.gr.

2 σχόλια: