Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Ομπάμα προς ηγέτες τζιχαντιστών: «Είστε οι επόμενοι»

Ομπάμα προς ηγέτες τζιχαντιστών: «Είστε οι επόμενοι» Την ανάγκη να επιτευχθεί ταχύτερα πρόοδος στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου τόνισε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους συμμάχους των χωρών της δυτικής συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική συμβολή τους στις προσπάθειες του συνασπισμού για τη συντριβή της οργάνωσης τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.
 Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε πως στέλνει τον υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ στη Μέση Ανατολή για να διασφαλίσει τη συγκέντρωση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας από τις χώρες-συμμάχους στον αγώνα ενάντια στην οργάνωση. «Συνεχίζει να είναι μια δύσκολη μάχη» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να επιτευχθεί ταχύτερα πρόοδος» πρόσθεσε. Ο Ομπάμα απαρίθμησε μια σειρά επιτευγμάτων των ΗΠΑ
και των συμμάχων τους στον συνασπισμό ενάντια στην οργάνωση, τονίζοντας πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έχουν απολέσει τον έλεγχο του ενός τρίτου των εδαφών στο Ιράκ και στη Συρία που ήλεγχαν -«πολλών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, διαμηνύοντας πως οι ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης στοχοθετούνται ένας προς έναν. «Οι ηγέτες του ισλαμικού Χαλιφάτου δεν μπορούν να κρυφτούν... το μήνυμά μας προς αυτούς είναι απλό: "είστε οι επόμενοι"» δήλωσε. «Πλήττουμε το Ισλαμικό Χαλιφάτο σφοδρότερα από ποτέ» τόνισε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου