Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Χιλιάδες διαδηλωτές στο Παρίσι υπέρ της Ελλάδας!...

υμμετείχαν περίπου 3.000 άνθρωποι.
 Η διαδήλωση οργανώθηκε από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζΧιλιάδες Γάλλοι πολίτες διαδήλωσαν την Πέμπτη στους δρόμους του Παρισίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και καλώντας του πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσε το Reuters, στην κινητοποίησαν σί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, και κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. «Τέλος στη Λιτότητα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή του χρέους» και «Αντίσταση στην Ελλάδα, στη Γαλλία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό στην πλατεία της Βαστίλης και φώναζε το πλήθος των διαδηλωτών. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο ευρωβουλευτής Ζαν Λικ Μελανσόν, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG).
 Όπως είπε συμμετέχει στη διαδήλωση αντιδρώντας «σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας που έχει οργανωθεί με στόχο να γονατίσει τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα». «Για το ποσό του 1,5 δισεκατ. ευρώ θα προκαλέσουν μία καταστροφή αυτού του μεγέθους;» διερωτήθηκε ο ίδιος. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις στο κάλεσμά τους έκαναν λόγο για «σεβασμό των δημοκρατικών επιλογών των λαών» και για «απόρριψη των πολιτικών της λιτότητας».
Κατήγγειλαν την «καταστροφική κατάσταση» στην Ελλάδα η οποία εξηγείται σύμφωνα με τους ίδιους από το γεγονός ότι αυτή η χώρα «υπήρξε ένα από τα εργαστήρια εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Τουλούζη με τους διαδηλωτές να κρατούν ένα πανό όπου έγραφε το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου