Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν το κουνάω από το υπουργείο!!!

Την ώρα που τα σενάρια αλλά και τα δημοσιεύματα κυρίως των διεθνών ΜΜΕ περί αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη κλιμακώνονται, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει «Δεν το κουνάω από το υπουργείο». «Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στη Real News. «Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω», πρόσθεσε.
 Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να ωθήσει τον ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική κακουχία. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και δεν θα συμβιβαστώ σε όρους αρχής και όρους λογικής», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο κατά της ρήξης αλλά και κατά των πρόωρων εκλογών. «Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους», είπε. Αναφερόμενος τέλος στην αντίδραση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: «Η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου