Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Διαστημόπλοιο πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη ΡΩΣΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ

Σήμα SOS εκπέμπει από το… διάστημα ένα διαστημόπλοιο, το οποίο πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη. Οι Ρώσοι χειριστές της πτήσης έχασαν τον έλεγχο του μη επανδρωμένου φορτηγού διαστημικού σκάφους Progress M-27M, το οποίο επρόκειτο να ανεφοδιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και η κάψουλα θα πέσει στη Γη, δήλωσε την Τετάρτη ένας αξιωματούχος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας. «Άρχισε την πτώση του. Η πορεία του είναι τελείως εκτός ελέγχου» δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας«Άρχισε την πτώση του», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, προσθέτοντας πως «η πορεία του είναι τελείως εκτός ελέγχου».
 Το σκάφος Progress προσπάθησε να δέσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά η διαδικασία απέτυχε και χάθηκε ο έλεγχος. Η κάψουλα αιωρήθηκε στο διάστημα χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Γη. Τελικά το Progress ξέμεινε από καύσιμα και πλέον κατευθύνεται προς τη Γη. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για το πότε αναμένεται να περάσει στην ατμόσφαιρα και προς τα που κατευθύνεται.
 Oι Ρώσοι ελεγκτές της πτήσης θα προσπαθήσουν άλλες δύο φορές να αποκαταστήσουν τη σύνδεση με το σκάφος, χωρίς όμως μεγάλες ελπίδες να τα καταφέρουν. «Είναι αδύνατο να πούμε πότε ακριβώς θα πέσει στη Γη το φορτηγό σκάφος, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως η πτώση θα πραγματοποιηθεί σε ανεξέλεγκτες συνθήκες» αναφέρει η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου