Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Γ. Βαρουφάκης: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»

Γ. Βαρουφάκης: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Mιλώντας στην ανταποκρίτρια του euronews Έφη Κουτσοκώστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφορές με τους «θεσμούς» θα γεφυρωθούν. Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του στο Eurogroup αναφέρθηκε σε «Plan B», σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός
Οικονομικών απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια -ενδεχομένως από θυμό-, αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει "Plan B", δεν μπορεί να υπάρξει "Plan B" και η οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι τέτοιο είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εντέλει κινείται εναντίον των συμφερόντων αυτής της χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο». Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ρευστότητας, λέγοντας:
«Το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε ενέσεις ρευστότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα απλώς έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. »Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις, έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι. Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου