Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ - ΑΠΟΥΣΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Για τις 7 Μαΐου μετατέθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ύστερα από τη διακοπή που αποφάσισε το προεδρείο. Η ακροαματική διαδικασία στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι καταγγελίες για ακαταλληλότητα της αίθουσας ήταν συνεχείς, με εκπροσώπους του δήμου να ζητούν επίμονα αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης, προτείνοντας το Εφετείο Αθηνών. Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από κατηγορουμένους, δικηγόρους, μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, καθώς και αστυνομικούς, στο εδώλιο εμφανίστηκαν 43 από τους συνολικά 69 που κατηγορούνται.
Απούσα ήταν η ηγεσία της παράταξης (Μιχαλολιάκος, Λαγός). Για τις 7 Μαΐου μετατέθηκε η συνέχιση της δίκης της Χρυσής ΑυγήςΣτα αξιοσημείωτα της δίκης, η ανάγνωση του ονόματος ενός κατηγορουμένου ο οποίος είχε... αποβιώσει. Πρόκειται για τον Αντώνη Μπολέτη, ο οποίος κατηγορείτο για την εμπλοκή του στον εμπρησμό μπαρ ενός μετανάστη από το Καμερούν στην πλατεία Αμερικής. Πρώτοι μάρτυρες ήταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, του νεαρού μουσικού που έπεσε νεκρός τον Σεπτέμβριο του 2013 έπειτα από επίθεση του μέλους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Αντεγκλήσεις και διαμαρτυρίες Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Το προεδρείο εισήλθε στην αίθουσα, ενώ δικηγόροι διαμαρτύρονταν ότι οι ομιλίες δεν ακούγονται καλά και ότι ο χώρος είναι μικρός. Έξω από τις φυλακές τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με αστυνομικούς να εμποδίζουν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν είχε στην κατοχή του την απαραίτητη διαπίστευση.
 Την ίδια ώρα, μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις τοπικών φορέων που αντιτίθενται στη διεξαγωγή της δίκης εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασίαΌπως προαναφέρθηκε, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έδωσε το παρών και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της. Με γραπτή τους δήλωση, οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος γνωστοποίησαν ότι δεν θα παρευρεθούν στη διαδικασία. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρέθηκαν οι Γιάννης Παγορόπουλος (δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου) Βασίλης Καπερνάρος (του Νίκου Κούζηλου) και ο Πέτρος Μαντούβαλος (της Βενετίας Πόπορη). Oι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης, καθώς και οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας ήταν επίσης παρόντες.
 Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του Παύλου Φύσσα, εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, καθώς για την περίπτωσή του πρόκειται να οριστεί δικηγόρος αυτεπαγγέλτως. Ακόμη ένας κατηγορούμενος, ο Νίκος Παπαβασιλείου, ζήτησε από το δικαστήριο να του ορίσει υπεράσπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου