Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Στη Μόσχα με τη σύζυγο ο Αλέξης Τσίπρας-Στις 13:00 η συνάντηση με τον Πούτιν...

συναντηση, τσιπρας, πουτιν, συζυγο
Με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα έφθασε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης εργασίας του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία είναι η συνάντησή του στις 13:00 με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο κυβερνητικό αεροδρόμιο «Βνούκοβο» από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, την ελληνίδα ομόλογό του Δ.Μ.Κουμανάκου και τον διευθυντή εθιμοτυπίας του ρωσικού ΥΠΕΞ. Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά στις 10 π.μ. με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου.
 Μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν αναμένεται η υπογραφή σειράς συμφωνιών, μεταξύ των οποίων το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη διετία (το οποίο δεν είχε ανανεωθεί μετά το 2012), η Διακήρυξη για τα 70χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και το πρόγραμμα συνεργασίας για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016. Επαφές την Πέμπτη Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) Σεργκέι Ναρίσκιν.
 Το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσί Τι προσδοκά από αυτή την επίσκεψη η ελληνική κυβέρνηση Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα προσδοκά μέσα από αυτό το ταξίδι του Τσίπρα, να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και να ενισχυθεί η γεωπολιτική θέση της χώρας μας. Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει επίσης να υπάρξει μια δέσμευση για άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα. Αισιοδοξία υπάρχει επίσης για μια συμφωνία μείωσης του κόστους του φυσικού αερίου, γι' αυτό άλλωστε τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Ρωσία θα εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον σιδηρόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου