Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Zωντανά η έκλειψη του ηλίου ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ένα απαράμιλλης ομορφιάς φαινόμενο εκτυλίσσεται πάνω από τον αττικό ουρανό, καθώς η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στη Γη και τον ήλιο, με αποτέλεσμα η μέρα να γίνει νύχτα. Ωστόσο, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους πολίτες να... κρατήσουν τα μάτια τους χαμηλά, λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου.
 Οι ειδικοί συνιστούν να μην παρατηρεί κανείς την έκλειψη με γυμνά μάτια, ούτε με απλά γυαλιά ηλίου, παρά μόνο με ειδικά γυαλιά με τα κατάλληλα φίλτρα
Η έκλειψη στην Αθήνα ξεκίνησε στις 10.40, θα φθάσει στη μέγιστη φάση της στις 11.44 και θα ολοκληρωθεί στις 12.50. Στην Ελλάδα, στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου. Στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4%, στη Φλώρινα το 40,7%, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης το 23,6%. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί συνιστούν να μην παρατηρεί κανείς την έκλειψη με γυμνά μάτια, ούτε με απλά γυαλιά ηλίου, παρά μόνο με ειδικά γυαλιά με τα κατάλληλα φίλτρα, καθώς οι υπέρυθρες ακτίνες της ηλιακής ακτινοβολίας ενδέχεται να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου