Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες: Μανιτάρια με μυρωδικά στο τηγάνι

Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες: Μανιτάρια με μυρωδικά στο τηγάνιΤα μανιτάρια αποτελούν ίσως την καλύτερη επιλογή για εσάς που κάνετε δίαιτα Περιέχουν σχεδόν 90 % νερό και κάποια ποσά πρωτεΐνης. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και αν προσέξετε πως θα το μαγειρέψετε μπορείτε να φάτε αρκετά.
 Υλικά 4 μανιτάρια πόρτο-μπέλο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσάνι τους.
 Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες να ζεσταθούν. Τοποθετείτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου