Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Ταυτοποιήθηκαν τρεις για την υπόθεση εξύβρισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ταυτοποιήθηκαν τρεις για την υπόθεση εξύβρισης του Βαγγέλη ΓιακουμάκηΤαυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές ύβρεις προς τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο φοιτητή ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για δύο φοιτητές από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη καθώς και έναν άνεργο από τη Θεσσαλονίκη.
Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία προσαγωγής στο πλαίσιο διευρεύνησης της υπόθεσης. Δημοσίευμα στο lesvosnews.gr ανέφερε ότι αστυνομικοί ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός εκ των υβριστών. Σχετικά με τον τρίτο ύποπτο στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να είναι γνωστός της ΕΛ.ΑΣ. καθώς αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου που παλαιότερα έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα. Σε χθεσινή επιχείρηση, αστυνομικοί τον εντόπισαν, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει. Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας, όπου είχαν δημοσιευτεί τα επίμαχα υβριστικά σχόλια.
 Η ποινική δίωξη αφορά στη «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση». Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε έρευνες γαι τον εντοπισμό των δραστών, αποστέλλοντας μεταξύ άλλων τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στην Google. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μέσα σ' ένα βαρύ κλίμα πένθους για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος κηδεύτηκε την Τρίτη στο Σελλί Ρεθύμνου. Η αδελφή του Βαγγέλη ξεσπά: «Αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν» Τη βεβαιότητά της ότι θα πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
 εξέφρασε η αδελφή του, Ελένη. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται στο πλευρό τις οικογένειάς της αυτές τις δύσκολες ώρες. «Βρήκαμε τον Βαγγέλη μας... Τώρα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους! Αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα!» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου