Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Τη Δευτέρα το πόρισμα για τον Βαγγέλη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 08.00 το πρωί της Κυριακής σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης ο οποίος αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου 2015. Το βράδυ της Κυριακής και ενώ οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητούν διαχειριστές ιστοσελίδας που καταφέρονται με υβριστικό-εμετικό περιεχόμενο εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή, ενώ ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε χωράφι στην περιοχή Κάτσικα και σε απόσταση 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική ΣχολήTο πτώμα του νεαρού το εντόπισε ένα ζευγάρι που σταμάτησε στο σημείο νωρίς το πρωί της Κυριακής λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό τους.
 Βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε χωράφι στην περιοχή Κάτσικα, 60 μέτρα από χωματόδρομο και σε απόσταση 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Δίπλα στο πτώμα βρισκόταν ένα μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο, στελέχη της αστυνομίας δεν ήταν ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Τη Δευτέρα αναμένονται τα επίσημα πορίσματα της νεκροψίας, από τα οποία θα προκύψει η αιτία θανάτου καθώς και το αν πρόκειται για αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια. Επίσης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ο φάκελος της υπόθεσης όχι απλώς να παραμείνει ανοιχτός, αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση. Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα.
 Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών. Δηλώσεις συγγενών και ερευνητών από το σημείο: Play ButtonreEmbed Οι πρώτες εκτιμήσεις Σε αυτοκτονία, πιθανόν με κόψιμο των φλεβών στα χέρια -καθώς το πτώμα φέρει τραύμα στον δεξί καρπό ενώ ο νεαρός ήταν αριστερόχειρας,- αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή. Ο νεκρός βρέθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων.
 ​Σε αυτοκτονία, πιθανόν με κόψιμο των φλεβών στα χέρια -καθώς το το πτώμα φέρει τραύμα στον καρπό- αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστήΩστόσο, ιατροδικαστές και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα αυτά, λόγω της προχωρημένης σήψης. Οι αξιωματικοί εξέτασαν αν ο άτυχος φοιτητής σύρθηκε ή μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε από άλλο μέρος, και τα πρώτα ίχνη δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή. Τα στελέχη της αστυνομίας δεν είναι, πάντως, κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο των ερευνών. Σύμφωνα με πηγές, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του. Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ​Οι δράστες θα εξεταστούν για το αν εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης και θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν αναρτήσεις σε συγκεκριμένο ιστότοπο, καθώς και στο Facebook, στις οποίες ανεγκέφαλοι χρήστες του διαδικτύου βρίζουν χυδαία τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη και αμαυρώνουν τη μνήμη του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες
 η Δίωξη έχει ήδη εντοπίσει τα ίχνη των διαχειριστών του ιστοτόπου -που είναι τέσσερις-, τα οποία τοποθετούνται τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής, ενώ είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους, έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στην επιχείρηση, οι δράστες θα εξεταστούν για το αν εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης και θανάτου του 20χρονου σπουδαστή. Η ανάρτηση των ανεγκέφαλων που προκάλεσε την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου