Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη ΓιακουμάκηΣε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Η νεκροψία έδειξε ότι ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο. Η σορός του άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε χθες το πρωί, 800 μέτρα από τη Σχολή στην οποία φοιτούσε, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.
 Ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό του καρπό και προκλήθηκε απο μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του. «Το τραύμα στο καρπό του είναι προθανάτιο. Αυτό σημαίνει ότι κόπηκε στον καρπό και μετά προήλθε ο θάνατος. Χρησιμοποιήθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς. Σαν αυτό που έχουν στο σπίτι τους ή πάνω τους σχεδόν όλοι οι νεαροί από την Κρήτη.
 Ο Βαγγέλης είχε έναν τέτοιο σουγιά στο δωμάτιό του και συγκεκριμένα μέσα στο ντουλάπι του δωματίου του. Τον είχε αγοράσει από την Κρήτη. Κανείς, ωστόσο, δεν είχε παρατηρήσει όλον αυτόν τον καιρό που αναζητείται ότι λείπει ο σουγιάς. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία», ανέφερε στη HuffPost Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν την ανακοίνωση του ιατροδικαστικού πορίσματος. Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στους γονείς του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο έχει σταλεί και φωτογραφία με το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό του για να απαντήσουν αν είναι δικό του ή όχι. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά και γενετικό υλικό, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες. Η κηδεία του άτυχου νεαρού φοιτητή θα γίνει στη γενέτειρά του, την Κρήτη. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου