Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Καταραμένη περιοχή ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ AIR FRANCE ΤΟ 1953 ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ακόμη ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, σχεδόν στην ίδια περιοχή όπου κατέπεσε το πρωί της Τρίτης το Airbus A320 της Germanwings, είχε συμβεί πριν από 52 χρόνια, και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου του 1953. Στην ίδια περιοχή όπου κατέπεσε το πρωί της Τρίτης το Airbus A320 της Germanwings, είχε συντριβεί πριν από 52 χρόνια, και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου του 1953, αεροσκάφος της Air FranceΣύμφωνα με τα αρχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων,
 σ' εκείνο το αεροπορικό δυστύχημα είχαν σκοτωθεί 42 άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν σε αεροσκάφος της Air France. Το αεροπλάνο είχε συντριβεί 16 χλμ. από την πόλη Μπαρσελονέτ, πολύ κοντά στον τόπο της τωρινής καταστροφής. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στην τότε Σαϊγκόν (Χο Τσι Μινχ).
 Είχε προσκρούσει στο βουνό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο πιλότος είχε επικοινωνήσει με τον περιφερειακό πύργο έλεγχο του Aix-en-Provence στις 23.25 το βράδυ, μόλις 5 λεπτά πριν από τη συντριβή. Δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα και είχε απλώς ζητήσει άδεια για να κατέβει από τα 13.500 στα 11.500 πόδια. Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 23.30 σ' ένα σημείο περίπου 2.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και μόλις 200 μέτρα κάτω από την κορυφή του βουνού Cemet, σε μια βραχώδη σχισμή. Αρκετά γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ φέρνουν εκ νέου στην επιφάνεια τα τραγικά γεγονότα του 1953, καθώς η εν λόγω συντριβή θυμίζει αρκετά αυτή της πτήσης του Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 150 άνθρωποι.
Πρωτοσέλιδο γαλλικής εφημερίδας το 1953 Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες Με το πρώτο φως της ημέρας τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες στις νότιες γαλλικές Άλπεις, όπου αναμένονται ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι. Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σ' αυτήν την πολύ δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους (θυγατρικής) της Lufthansa. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) με προορισμό το Ντίσελντορφ (Γερμανία), μεταφέροντας 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Γερμανοί και Ισπανοί. Συντρίμμια και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου