Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΣΕΦ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Γευστικός συνδυασμός που ξαφνιάζει: Φακές με κοτόπουλο

Γευστικός συνδυασμός που ξαφνιάζει: Φακές με κοτόπουλο Εάν δεν σας αρέσουν τα όσπρια δοκιμάστε να φτιάξετε φακές με κοτόπουλο και σίγουρα θα αρέσει σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας.
 Υλικά 200 γρ. φακές, ψιλές 2 φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή σε κυβάκια 250 γρ. πιπεριές πράσινες για γεμιστά, σε λωρίδες 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια ή 1/2 κουτί κονκασέ 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό που κοχλάζει, για 20-25 λεπτά.
Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.Σε βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνετε.Μόλις τα υλικά αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέτετε τις φακές, το σκόρδο,
 τα μπαχαρικά και τις ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό ζεστό. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη ζεστό νερό, αλλά προσοχή στην ποσότητα. Στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με μαϊντανό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου